Hos Østersbuddet har vi Danmarks største udvalg af østers
Hos Østersbuddet er vi eksperter i østers. Vi kender hele historien bag de østers vi serverer til vores arrangementer. Vi åbner alle østers foran gæsterne, så de er helt friske når de bliver serveret. Derudover vil det også være et sted, hvor vi på en underholdende måde vil svare på de spørgsmål de østersinteresserde vil have.
Her er en oversigt over nogle af de østers vi ofte vil anbefale. Udvalget kan variere. Der kan være østers som ikke er nævnt her, og nogle af de nævnte kan være utilgængelige i perioder.
Østers
Gillardeau
Crassostrea gigas
Karakteristika:
- Mineralsk
- Let cremet
- Saftigt bid
- Kødfuld
- Let salt
- Lidt sødme
- Umami
Saltbalance:
Beskrivelse:
Kommer fra Charente Maritime. Hos Gillardeau dyrkes der kun Spéciales, dvs. de bedste af de bedste. Udvalgte østers sendes, når de er ca. 1 år, til forskellige steder i Atlanterhavet, der udvælges for deres renhed, strøm og stærke biodiversitet, der alt sammen er med til at udvikle disse skønne østers. De sidste måneder, inden de kommer i handlen, bliver de forfinet hos producenten i Charente. Hver østers får et “G” stemplet ind i underskallen for genkendelighed og for at sikre, at kun disse østers sælges som Gillardeau. Fiskerikajen er eneste officielle importør af Gilleardeau i Danmark. En ren feinschmecker-østers, der efter sigende er den eneste, der serveres i det franske præsidentpalads.
Roumégous Spéciales
Crassostrea gigas
Karakteristika:
- Frisk havsmag
- Mild jod
- Let sødme
- Kødfuld
- Let bitterhed
Saltbalance:
Beskrivelse:
Disse er for østerselskere. Hos producenten Roumégous håndudvælges de østers, der skal videreudvikles til specialøsters. De udsættes på udvalgte steder i havet, hvor der er ekstra meget næring til, at de kan mæske sig store og kødfulde. Roumegous Spéciales kommer i størrelserne: 1, 3 og 5, hvoraf nr. 1 er størst.
Perles Blanches
Crassostrea gigas
Karakteristika:
- Cremet, mild
- Sød
- Mild tangsmag
- Let salt
- Vidunderlig mineralsk eftersmag
Saltbalance:
Beskrivelse:
En østers af høj kvalitet udviklet af den højt anerkendte fiskehandler Reynaud i Paris på efterspørgsel fra toprestauranter i Paris. De dyrkes udvalgte steder i Frankrig efter strikse regler for at opnå den fylde og kødfuldhed, de er så kendte for. En meget elegant gastronomisk østers.
Roumégous Fine
Crassostrea gigas
Karakteristika:
- Saltvand
- Havsmag
- Mineraler
- Frisk smag
- Ingen fedme
Saltbalance:
Beskrivelse:
Huset Roumégous ligger i Charente Maritime i Vestfrankrig og er en af de ældste østersproducenter i området. Roumégous Fine produceres efter klassisk Fine de Claire-metode og tager generelt 1 år længere at producere end normen for denne østerskvalitet. Deraf navnet Roumégous Fine.
Papillons De L’impératrice
Crassostrea gigas
Karakteristika:
- Lys i kødet
- Mild smag
- Let bitterhed
- Godt bid
- Dejlig Atlanterhavssalt.
Saltbalance:
Beskrivelse:
Kommer fra Arcachon i Sydvestfrankrig, et af de ældste østerssteder i verden. Kejser Napoleon d. III gav de lokale østersfiskere ordre til at samle de bedste østers og holde dem i fangenskab for at tilfredsstille kejserinde Eugénie, som var vild med østers. I dag laves østers efter samme opskrift på præcis samme sted, som det har været gjort lige siden.
Le Gall
Crassostrea gigas
Karakteristika:
- Stor havsmag
- Flot fast muskel
- Jod i eftersmagen
- Aftryk af let bitterhed og terroir i smagen
Saltbalance:
Beskrivelse:
Kommer fra Brest-bugten, La Rade de Brest, i Bretagne. Østersene har her fordel af den kraftige understrøm i bugten, som transporterer plankton og smagsnuancer af alle de skaldyr, der lever i området, ud til østersfarmene. Le Gall Spécial kan kendes på den let krøllede skal med brun, nærmest gylden farve.
Limfjordsøsters – Flade danske østers
Ostra edulis
Karakteristika:
- Kødfuld
- Let sødme
- Nøddeagtige noter
- Meget mineralsk
- Nærmest “flintesten” i smagen
- God at tilberede!
Saltbalance:
Beskrivelse:
Kommer fra Brest-bugten, La Rade de Brest, i Bretagne. Østersene har her fordel af den kraftige understrøm i bugten, som transporterer plankton og smagsnuancer af alle de skaldyr, der lever i området, ud til østersfarmene. Le Gall Spécial kan kendes på den let krøllede skal med brun, nærmest gylden farve.